Diyarbakır’da 300 Kilogram Eyp İmha Edildi GENEL
Paylaş

Diyarbakır’da 300 Kilogram Eyp İmha Edildi

Diyarbakır’da bir menfeze tuzaklanan ve 300 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı, imha edildi.

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 20.06.2016 11:56
Diyarbakır’da bir menfeze tuzaklanan ve 300 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı, imha edildi.


Valilik tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından mayın ve EYP araması esnasında Bismil-Savur karayolu üzerinde bulunan Aralık Mahallesi mevkiinde yapılan kontrolde yol kenarında menfez içine yerleştirilmiş vaziyette 300 kilogram amonyum nitrat ile hazırlanmış aktif halde EYP düzeneği, 6 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü, 16 adet birleştirilmiş pil bloğu, 1 adet uzaktan ateşleme amaçlı telsiz, 1 adet devre kartı ele geçirildiği belirtildi.


EYP düzeneği yola zarar vermemek ve vatandaşların ulaşımına engel olmamak amacıyla Patlayıcı Madde İmha timi tarafından emniyetli bir şekilde yerinden alınarak boş bir arazide patlatılarak imha edildi.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.