Bursa’daki derelerde eş zamanlı başlatılan uygulamada İzmir Yolu ile BUSKİ Batı Atık Su Arıtma Tesisi arasındaki güzergah boyunca uzanan Ayvalı derede de temizlik çalışmaları başlatan BUSKİ ekipleri, dere tabanlarında ve yanlarında yer alan kargı, ot, çöp ve katı malzemeleri dere yatağından temizliyor. Dere temizlikleri ile derelerin akış karakteristiklerinin sağlıklı işleyişi ve yağış dönemlerinde taşkın risklerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Dere ıslahı ile temizliğine büyük önem veren BUSKİ, bugüne kadar 130 kilometreyi aşkın dere ıslahı ve temizliği yaptı.
ÇEVRE
Derelerde Yaz Temizliği
Büyükşehir Belediyesi Buski Genel Müdürlüğü, her yaz döneminde yaptığı dere temizliği çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
HABER MERKEZİ
İçerik Sağlayıcı
Tarih: 27.07.2015 11:14
Büyükşehir Belediyesi Buski Genel Müdürlüğü, her yaz döneminde yaptığı dere temizliği çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
Yorum Yap
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Geleceğin Şehirleri İçin Geri Sayım Başladı: “KENTFEST 2026” 10 Aralık’ta Kapılarını Açıyor
Bu Markette Para Geçmiyor, Gençler Çevre Bilinci Kazanıyor
Atakum’da İklim Değişikliği ile Mücadele Söyleşisi Büyük İlgi Gördü
Atakum'da fidan dikimi
Canik Sıfır Atık Marketi hizmete girdi