AFADın çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 77 milyonluk Türk milletinin bir görevidir ve bu görevini de inşallah sonuna kadar yerine getirecektir dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD tarafından misafir edilen çocukları kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğanın Cumhurbaşkanlığı Sarayında çocukları kabulüne Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterresde eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Guterres AFAD tarafından Türkiyede misafir edilen çocuklarla tek tek selamlaştı. Suriyenin Hama şehrinden gelen ve Türkiyedeki kamplarda misafir edilen bir kız çocuğu Cumhurbaşkanı Erdoğanın elini ve alnını öperek sarıldı.
AFAD tarafından misafir edilen çocukları Cumhurbaşkanlığı Makamında ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Başkanı Guterresin ziyaretinin çocukları kabulüne denk geldiğini ve Guterrese bir sürpriz yaptıklarını dile getirdi. Guterresin çocukların kaldığı kampları gezdiğini ve buralardaki durumları yakından gördüğünü sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bugün bizi ziyareti vardı. Sizin ziyaretinizle örtüştü, bir sürpriz yapalım dedik kendisine. Siz aynı zamanda bir sürpriz oldunuz ve buluşma bu anlamda gerçekten güzel oldu dedi.
SİZLER BİZİM EVLATLARIMIZ GİBİSİNİZ
Çocuklara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
Sizleri gözlerinizden öpüyorum, annelerinize ve babalarınıza bizim selamlarımızı iletirseniz çok çok mutlu olurum. Sizler bizim evlatlarımız gibisiniz. Bu noktadan hiç endişeniz olmasın. Başta AFAD kuruluşumuza başından itibaren sizlere gösterdiği sıcak şefkat sebebiyle çok teşekkür ediyorum. Bu 77 milyonluk Türk milletinin bir görevidir ve bu görevini de inşallah sonuna kadar yerine getirecektir, yerine getiriyoruz. Kış mevsiminde bazı sıkıntılar yaşanıyor olabilir ama kış mevsimindeki sıkıntıları yine çok daha asgariye indirmek o da bizim görevimiz onun içinden elimizden geleni yapacağız. Tekrar hepimizi gözlerinden öpüyor derslerinizde başarılar diliyorum.