CMU ile OMÜ akademik işbirliği çalışmaları yapacak EĞİTİM
Paylaş

CMU ile OMÜ akademik işbirliği çalışmaları yapacak

Akdeniz Üniversiteleri Birliği (CMU), Ondokuz Mayıs Üniversitesiyle yüksek lisans alanında akademik işbirliği çalışmaları yapacak

2014 yılında yürütecekleri yüksek lisans programlarında Türkiye’yi seçen Akdeniz Üniversiteleri Birliği (CMU), Ondokuz Mayıs Üniversitesiyle akademik işbirliği çalışmaları yapacak.

Başkanlığını Prof. Dr. Gülsün Sağlamer’in yaptığı Akdeniz Üniversiteleri Birliği (CMU), Prof. Dr. Carlo Di Benedetta, Francesco Losurdo, Prof. Adriana Ceci, Prof. Donato Benifazi ve Mariangela Lupo’dan oluşan 5 kişilik heyet ile birlikte Ondokuz Mayıs Üniversitesini ziyaret etti.

Türkiye’nin Avrupa’daki projelerde ikinci sırayı alması dolayısıyla 2014 yılında yürütecekleri yüksek lisans programlarında Türkiye’yi seçtiklerini belirten heyet üyeleri, 2009-2012 yılları arasında yüksek lisans programlarında kendilerine akademik destek veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim Üyesi Doç. Dr. Nalan Kızıltan’la birlikte Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’ı makamında ziyaret ettiler.

Gıda Güvenliği, İlaç Kullanımını Düzenleme ve Turizm ve Kültürler alanlarında ortak yüksek lisans programları yürütülecek

Heyet, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’a; “Gıda Güvenliği”, “İlaç Kullanımını Düzenleme” ve  “Turizm ve Kültürler” alanlarında ortak yüksek lisans programları yürütme önerisi sundu.  Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi önderliğinde yapılan görüşmede heyet üyeleri; Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri Müdürlerine ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Tıp Fakültesi Farmakoloji Bölümü ve Turizm Fakültesinden katılan öğretim üyelerine üç alanı kapsayan ortak yüksek lisans programlarını detaylarıyla anlattılar.

1983 yılında kurulan ve üye üniversite sayısı 160’ın üzerinde olan Akdeniz Üniversiteleri Birliği; Akdeniz ülkeleri arasında karşılıklı anlaşma sağlamak, farklılıklardan kaynaklanan iletişim sorunlarını ortadan kaldırmak, ortak akademik projeler ve çalışmalar yaparak öğretim elemanı ve öğrenci değişimi sağlamayı,  “Akademik Çalışma Ağı” oluşturmayı ve ulusal ve uluslararası ekonomi, sanayi ve turizm alanındaki kuruluşlarla bağ kurmayı amaçlıyor.

 

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.