Camide protesto GÜNCEL
Paylaş

Camide protesto

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde muhtar ve bir grup cemaat, istemedikleri imamı, cami dışında cuma namazı kılarak protesto etti

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 13.12.2014 12:17

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'ne bağlı Gökçe Karaoğlan Mahallesi'ndeki Merkez Camii'nde imam krizi yaşandı. Mahalle muhtarı ve bir grup, başka camiye tayin edilmesini istedikleri imamı protesto için Cuma Namazı'nı avluda kıldı.

İLGİNÇ PROTESTO
Tekkeköy İlçesi Gökçe Karaoğlan Mahallesi Muhtarı Ahmet Şahin ve bir grup cemaat, Merkez Camii İmamı İ.A.'yı istemediklerini belirterek ilginç bir protesto gerçekleştirdi. Muhtar Şahin ve bir grup cemaat, Cuma Namazı'nı caminin dışında kılarak, İmam İ.A'nın görevden alınmamasına tepki gösterdi.

ARDINDA SAF TUTMAYACAĞIZ

Mahalle Muhtarı Ahmet Şahin, mahallede 100 imza toplayarak Tekkeköy İlçe Müftülüğü'ne verdiklerini ancak hiç bir işlem yapılmadığını ileri sürdü. Şahin, "İmam İ.A. mahallemizi ikiye bölüyor. Bunu dilekçeyle müftülüğe bildirdik. 16 yıldır burada görev yapıyor ve son dönemlerde camiyi siyasete karıştırdı. Dilekçemize müftülük tarafından hala cevap verilmedi.  İmam buradan alınana kadar arkasında saf tutmayacağız" dedi.

İMAMLAR ÇEKİŞMESİ

Gökçe Karaoğlan Mahallesi'ndeki 'İmam Krizi'nin bir iç çekişmeden kaynaklandığını belirten bazı mahalle sakinleri ise "İmam İ.A. ile Kuran Kursu İmamı H.Y. arasında anlaşmazlık var. Bu da cemaate yansıyor" iddiasında bulundu.

MÜFTÜLÜKTEN SON NOKTA

Müftülüğün ise Cami İmamı İ.A. ve Kuran Kursu İmamı H.Y. hakkında inceleme başlattığı, iki din görevlisini de başka cami ve kurslara tayin ederek Gökçe Karaoğlan Mahallesi'ndeki 'imam krizi'ne son noktayı koymayı planladığı öğrenildi.

Bayram OK/ Haber Gazetesi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.