Atakum İlçe Teşkilatı'nın organize ettiği iftar programı öncesi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş Atakum Yüzme Havuzu inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Kılıç, inşaatı yapan firma yetkilisinden bilgi aldı. Daha sonra Atakum Gençlik Merkezi'ni ziyaret eden Bakan Kılıç burada gençlerle sohbet etti.

Ziyaretlerin ardından Banda Ace parkında ATakum İlçe Teşkilatı'nın organize ettiği iftar programına geçen Bakan Kılıç ve
beraberindekiler burada Atakumlularla bir araya geldi. Masaları tek tek dolaşan Bakan Kılıç ve İl Başkanı Fuat Köktaş, Atakumluların Ramazan Ayı'nı ve yaklaşan Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.
İftar sonrası konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Camide protokol olmaz. Camide mevki, makam sökmez. Allah huzurunda herkes eşittir" dedi. Bakan Kılıç, "Cami üzerinden polemik olmaz. Camiler tek bayrak, tek millet, tek vatan diyen herkesin mukaddes mekanıdır. Hiç kimse camiler üzerinden siyaset yapmasın. Muhalefet olanlar gelsin, öncü olsun, yeter ki iş yürüsün. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi kimsenin bozmaya hakkı yoktur." diye konuştu.

İl Başkanı Fuat Köktaş ise, "Cebimizdeki para artık değer taşıyor. Türk Lirası'nın kıymeti var. AK Parti iktidarından önce maaşı alır döviz bürosuna koşardık. Gidip hemen döviz alınırdı, neden? Para değer kaybetmesin diye. Şimdi böyle bir durum var mı, böyle bir derdimiz var mı? Şimdi artık döviz büroları da zaten tamamına yakını neredeyse kapandı, Niye? Artık iş yapamaz hale geldiler. Neden? Türk Lirası değerli de onun için.
İlçelerimizde düzenlediğimiz iftar programlarında yurt dışından gelen hemşehrilerimiz ile sohbet etme imkanı buluyoruz. Artık Türkiye'nin yaptığı icraatları, hizmetleri, başarıları onlardan dinliyoruz. Türkiye'nin yurt dışında itibar kazandığını, artık gümrük kapılarında pasaportlarına bakıldığında farklı bir davranış görmediklerini belirtiyorlar. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin ay yıldızlı bayrağı, dünyanın her yerinde, büyükelçiliklerimizde, temsilciliklerimizde, bunun yanında
şantiyelerimizde gururla dalgalanıyor. Türkçe, dünyanın her yerinde artık uluslararası bir dil olarak adeta ilgi görüyor. Türkiye Cumhuriyeti pasaportu, dünyanın her sınır kapısında artık itibar görüyor. Türk Lirası, ekonomi çevrelerinde artık değer ifade ediyor.
Askerimiz, polisimiz, öğrenci ve öğretmenlerimiz, akademisyenlerimiz, özellikle de işadamlarımız, gittikleri her ülkede çok şükür baştacı ediliyor, umudun müjdecisi olarak karşılanıyor. Bunun için bu büyük coğrafyada ecdadımızın bize bıraktığı büyük bir miras var ve biz onların torunları olarak teşkilatımızla milletimizle dimdik olacağız, beraber olacağız, diri olacağız, bu mübarek günlerin feyzini ve bereketini bütün yüreğimizde hissedeceğiz ve birbirimizi Allah için çok daha fazla seveceğiz ki o garibin, gurabanın umudu olmaya devam edelim. Allah'ın izniyle de insanlık için örnek bir ülke olmaya devam edelim." dedi.
AK Parti Atakum İlçe Teşkilatı'nın organize ettiği iftar programına Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Demircan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir, Ahmet Yeni, Tülay Bakır, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Dereli, bazı Sivil Toplum Kuruluşları'nın başkanları, köy ve mahalle muhtarları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, İl - ilçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Kurucuları, Mahalle Yönetim Kurulu Üyeleri, Köy Temsilcileri, Sandık Yönetim Kurulu Üyeleri, Sandık Kurulu Başkanları, Müşahitler ve Okul bina sorumluları ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.