Çalık YEDAŞ'ı şikayet ettiler GÜNCEL
Paylaş

Çalık YEDAŞ'ı şikayet ettiler

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri ile ödül alıp beğeni kazanan YEDAŞ, hizmette ise Samsun ve bölgesindeki sorunlarda sınıfı geçemedi. YEDAŞ hizmet bölgesindeki aboneler, yüksek faturalardan, sık sık yaşanan kesintilere kadar bir çok konuda şikayet ediyor.

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 08.05.2013 18:03

Yaklaşık iki yıl önce özelleşme ile Samsun, Ordu, Sinop, Amasya ve Çorum’daki elektrik dağıtım işini devralan Çalık YEDAŞ, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde elde ettiği başarıyı, hizmete yansıtamadı. Sık sık şikayete konu olan elektrik kesintileri, yüksek faturalar, hatların önemli bir bölümünün yer üzerinde bulunması ve kent hayatını etkileyen trafo sorunlarıyla gündeme gelen YEDAŞ’a bölgesi hizmette ’geçer not’ vermedi.

’Enerjimizi hayata geçiriyoruz’ konseptiyle Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (Corporate Responsibility Europe-CRE), 2012’nin en başarılı KSS projelerinde birincilik alan Çalık YEDAŞ, bölgeyi sosyal sorumluluk alanında harekete geçirecek projelere imza attı. Ekonomi alanında, "Kadın Emeği Pazarı", "Bölgesel Ekonomi Toplantıları", "Enerji Danışmanları Yetişiyor" ve "İşin İyisi Sizden Enerjisi Bizden" başlıklarıyla, Sosyal alanda, "Enerjimizi Verimli Kullanalım", "Enerjimi Doğru Kullanıyorum","Gençler Yeni İcat Çıkarıyor", "Çalık YEDAŞ Enerji Tırı ve Müşteri İlişkileri Seminerleri", "Çevresel alanda Kültürümüzü Aydınlatıyoruz" ve "Dikkuyruk’u Koruyoruz", "Tarihimizi Aydınlatıyoruz ve Çevremizi Aydınlatıyoruz", sorumluluk projelerini yürüten Çalık YEDAŞ, yılların birikimiyle bugüne taşınan, ancak günümüzün koşulları karşısında küçük atölyelerde yaşam savaşı veren el zanaatlarını, yerel kültürü korumak adına da kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin ustalarını destekleyerek dikkat çekti.

BURMA ARACI OLMUŞTU

Çalık YEDAŞ, kurumsal sosyal sorumluluk projelerindeki başarısını hizmete yansıtamadı. Şehrin merkezinde bir çok mahallede yaşanan elektrik kesintileri aboneleri adeta bıktırdı. Atakum Belediye Başkanı Metin Burma’yı ağırlayan Demirkent Sitesi sakinleri dahi elektrik kesintilerinden yakındı ve çözüm için Başkan  Burma’dan yardım istedi. Başkan Burma ise site sakinlerine elektrik sorunlarının çözümüyle ilgili, "Elektriklerinizin sık sık kesilmesi konusunda, tellerin yer altına alınması gerektiği anlaşılıyor. Bunun için YEDAŞ’a bir dilekçe için başvurun, bana da söyleyin, ben Sayın Genel Müdür Nurettin Türkoğlu ile konuşur, sorunun çözümü konusunda yardımcı olmasını rica ederim” diyerek, hem yaşanan sorunları, hem de YEDAŞ ile aboneleri arasındaki iletişim sorununu gözler önüne sermişti.

ŞİKAYETVAR.COM’A ŞİKAYET YAĞIYOR

YEDAŞ’ın elektrik dağıtım hizmetleriyle ilgili şikayetler de bitmek bilmiyor. Tüketicilerin şikayetlerini dile getirdiği Şikayetvar.com’a, garajlarının önünü kapatan elektrik direklerinden, yaya kaldırımına ya da yolun neredeyse ortasına veya çocuk parklarına kurulmuş trafolardan şikayet bitmek bilmiyor. Fatura ödeme tarihlerinin memurun maaş günü olan 15’inden öncesine denk getirilmesinden, faturayı kapsayan sürenin 30-42 gün arasında değişkenliğinden, faturaların yürekli daha fazla gelmesinden, sayaçların istem dışı değiştirilmesine kadar bir çok konuda şikayet yağdırıyor. Çalık Yedaş’tan şikayetlerin ana temelinde ise yaşam alanlarında bir türlü yer altına alınmayan ve rüzgarda, yağmurda elektrik kesintilerine yol açan iletim hatları bulunuyor. Çalık Yedaş’a yönelik şikayetlerin, kent merkezlerinin yanı sıra köylerde de yoğun olması dikkat çekiyor. Çeşitli yollarda şikayetlerini duyurmaya çalışanlar arasında, elektrik ve elektronik cihazlarının kesintiler nedeniyle arızalandığını ileri sürüp, yenisini veya masrafını isteyenler bile var.

Haber Gazetesi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.