Bursa’da DBP Ve HDP’li Başkanlar Tutuklandı GENEL
Paylaş

Bursa’da DBP Ve HDP’li Başkanlar Tutuklandı

Bursa’da terör örgütü PKK/KCK’nın propagandasını yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Re.

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 21.03.2016 19:35
Bursa’da terör örgütü PKK/KCK’nın propagandasını yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Recep Kuru ve HDP Osmangazi İlçe Eş Başkanı E.A.’nun da bulunduğu 6 kişi tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne bağlı ekipler, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve Yenişehir ilçelerinde 18 Mart’ta bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda terör örgütü PKK/KCK’nın propagandasını yaptıkları öne sürülen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Recep Kuru ve HDP Osmangazi İlçe Eş Başkanı E.A’nın da aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Ayrıca şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda örgüt dokümanları ele geçirildi. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6’sı serbest bırakılırken, DBP İl Eş Başkanı Recep Kuru, HDP Osmangazi İlçe Eş Başkanı E.A. ile M.S.G, M.B.Ö, F.O ve E.P. tutuklandı.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.