Samsun'da 5 İlçede Uyuşturucu Operasyonu! 38 Bin 454 Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi ASAYİS
Paylaş

Samsun'da 5 İlçede Uyuşturucu Operasyonu! 38 Bin 454 Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi

Samsun'da polis ekiplerinin Atakum, İlkadım, Canik, Bafra ve Havza ilçelerinde düzenlediği uyuşturucu operasyonlarında 38 bin 454 sentetik ecza hap başta olmak üzere çok sayıda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. 25 kişinin üst, araç ve ikametlerinde yapılan aramalarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi ile ifadeye yönelik aranan 1 kişi yakalandı.

SAMSUN'DA 5 İLÇEDE EŞ ZAMANLI UYUŞTURUCU OPERASYONLARI

Samsun'da uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında 5 ilçede operasyonlar gerçekleştirildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Atakum, İlkadım, Canik, Bafra ve Havza ilçelerinde belirlenen adreslere yönelik aramalar yapıldı.

Operasyonlarda toplam 25 kişinin üst, araç ve ikametlerinde arama gerçekleştirildi.

38 BİN 454 SENTETİK ECZA HAP ELE GEÇİRİLDİ

Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği aramalarda en dikkat çekici bulgu, ele geçirilen 38 bin 454 adet sentetik ecza hap oldu.

Operasyonlar kapsamında farklı türlerde uyuşturucu maddeler, hassas teraziler, uyuşturucu kullanım aparatları ve ruhsatsız silahlar da ele geçirildi.

Emniyet ekiplerinin aramalarında ele geçirilen maddeler ve malzemeler şöyle:

38 bin 454 adet sentetik ecza hap

118 gram fubinica

141,82 gram sentetik kannabinoid

41,40 gram metamfetamin

8,56 gram esrar

8 gram skunk

17 mililitre likit sentetik kannabinoid

2 kök kenevir bitkisi

1 adet sentetik kannabinoidli sigara

2 adet hassas terazi

5 adet uyuşturucu madde kullanım aparatı

2 adet ruhsatsız tabanca

2 adet kurusıkı tabanca

4 adet tabanca fişeği

Ele geçirilen maddeler ve malzemelerle ilgili adli işlemler başlatıldı.

KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN 2 KİŞİ YAKALANDI

Uyuşturucu operasyonları kapsamında haklarında arama kararı bulunan 3 kişi de yakalandı.

Yakalanan kişilerden birinin uyuşturucu madde kullanmak suçundan 2 yıl 6 ay, diğerinin ise 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca ifadeye yönelik aranan 1 kişi de polis ekiplerince yakalandı.

Böylece operasyonlar kapsamında toplam 3 aranan kişi emniyet ekiplerince yakalanmış oldu.

ŞÜPHELİLER HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonların ardından ilgili kişiler hakkında adli işlem başlatıldı.

Atakum, İlkadım, Canik, Bafra ve Havza ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen yüksek miktardaki sentetik ecza hap ve diğer uyuşturucu maddelerle ilgili soruşturma süreci devam ediyor.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.