Benim zenginliğim halkın sevgisidir SİYASET
Paylaş

Benim zenginliğim halkın sevgisidir

2014 yerel seçimlerinin ardından mahalle olarak Atakum'a katılacak olan köylere olan ziyaretini sürdüren Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, bu kez de Erikli, Aslan Damı ve Elma Çukuru Sakinleri'ni ziyaret etti

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 07.12.2013 15:17

Erikli, Aslan damı ve Elma Çukuru Köyleri'nde,birer konuşma yapan ve deneyimin çok önemli  bir şey olduğunu, insanların zaman zaman " Ah şimdiki aklım olsaydı" dedikleri şeyin bu olduğunu belirten Başkan Burma, "  Mutlaka sizler başınıza yönetici olarak seçeceği kişinin bir deneyimi var mı? yok mu? bakacaksınız. Ben bu konuda halkımızın sağduyusuna da kendime de güveniyorum. Onların, kendisi için en iyi neyse onu yapacağını, seçeceğine inanıyorum.15 yıldır çalmadan, çırpmadan,büyük bir gayret ve azimle bu kadar hizmet ettim, halk bunu görüyor. Size bir dost,kardeş,ağabey olarak kapım sonuna kadar açıktır. Köyleri tanımaya daha yakından görmeye,insanların düşüncelerini öğrenmeye çalışıyorum, kendime göre programlar hazırlıyorum. Köylerin mahalle olarak Atakum'a katılması benim için yeni bir heyecandır.Yeni başlangıçlar,güzellikler,hizmetler demektir.Sizin mahalle olarak bize bağlanacağınız durumu ortada yokken, köylerinize,camilerinize,okullarınıza  verdiğimiz katkılar ortada ve sizlerin takdirindedir. İmkanlarımız genişlediğince daha büyüklerini ve çoklarını yapacağız."dedi.

Siyasette yer edinmenin, hele kendi çabanla,bileğinin hakkıyla, tırnaklarınla kazı kazıya,kişiliğinle,kimliğinle bir yere gelmenin hiç kolay olmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Burma, " Bunun için özverili olmanız şarttır. Halkın deyimi ile benim gibi halk adamı olmak için ise, çok uzun yıllar kendi kişiliğiniz ve kimliğiniz ile ayakta durmanız gerekir. İyi ve kötü günlerinde kısaca halkın her an yanındayım. Atakum'da bu yıl ve geçen 5 yıl müthiş verimliydi. Burayla yarışacak başka bir ilçe göremiyorum. Öyle olsaydı insanlar gider oraya yerleşirdi. Başkan olmadan zengindim. 15 yıllık başkanlığım dönemimde bir metrekare yer bile almadım.Her şey maddiyat değildir.Yaptığınız işe azimle ve gayretle sarılıp, layıkı ile gerçekleştiriyor ve halkı memnun edebiliyor,onların takdir ve sevgisini kazanabiliyorsanız, bundan büyük zenginlik olamaz. Bu açıdan ben kendimi çok zengin görüyorum."diye konuştu.

Gittiği köylerde evleri de ziyaret eden Başkan Burma, kendisine ikram edilen çorbadan içerken,evin saçağında asılı bulunan mısırları görünce,"Bunlar beni çocukluğuma köydeki hayatıma geri götürdü" dedi.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.