Melike Aktelin hazırlayıp sunduğu Kanal S ekranlarından canlı olarak yayınlanan Satır Arası programının bu haftaki konuğu Samsun Genç İş Adamları Derneği Başkanı Levent Özden oldu. Melike Aktelin sorularını yanıtlayan SAMGİAD Başkanı Levent Özden, dernek faaliyetlerini, Samsun ekonomisini ve iş dünyasının hükümetten beklentilerini anlattı.
Heyecanımız ve samimiyetimize inandılar
5 yıl önce kurulan Samsun Genç İş Adamları Derneğini aynı heyecan ve istekle sürdürdüklerine vurgu yapan Başkan Levent Özden,Arkadaşlarla bir araya geldiğimiz bir gün biz bu şehirde yaşıyoruz. ailemiz burada, çocuklarımız bu şehirde okuyacak, yaşayacak. Bizim bu şehir için hayallerimiz var. Neden bizde bu şehirde elimizi taşın altına koymuyoruz dedik ve SAMGİADı kurduk. Kuruluş esnasında ziyaret ettiğimiz belediye başkanları, işadamları, milletvekilleri ve birçok kesim bizim bu inancımıza, çabamıza, hayallerimize ve samimiyetimize inandılar. Gittiğimiz her yerden destek aldık. Biz bizim için bu önemli bir kazanımdı. 9 genç bu şehirde bir şeyler yapmak için yola çıkıyor ve bu şehrin önde gelenleri sizin bu inancınıza inanarak size destek veriyor. Bu büyük bir onur oldu bizim için ve bizde yönetim kurulu olarak bize duyulan güveni boşa çıkartmamak adına var gücümüzle çalışıyoruz dedi.

Birliktelik hareket ederek gelişebiliriz
Samsuna son yıllarda ciddi bir yatırım yapıldığına dikkat çeken Özden, Biz bugüne kadar hep birlikte hareket edemediğimiz için adımızı çok iyi duyuramadık. Samsunun marka olmuş herkes tarafından bilinen maalesef bir markası yok. Çünkü bizde birlikte hareket etme olgusu yok. Aslın 5-6 işadamı bir araya gelerek bir herkes tarafından bilinen Samsun markası oluşturabilir. Eğer ben değil Biz olgusunu oluşturabilirsek ciddi yol alırız. Bakın Samsun yatırımcıları dikkatini çeken bir yer haline geldi. Son yıllarda 5 yıldızlı oteller, alışveriş merkezleri yapılıyor. Artık Samsun Kabuğunu kırıyor. Biz işadamları olarak Samsun adını daha iyi yerlere taşıyabiliriz
KOSGEB ve OKA destekleri kullanılmalı
Hükümetin işadamlarına ve işlerini geliştirmek isteyen işletmelere destek verdiğini ifade eden Özden, Biz işletmeler olarak bize sunulan destekleri maalesef bilmiyoruz. KOSGEB, OKA gibi kurumlar işletmelere ciddi destek sağlıyor. Bu kurumlar işlerini genişletmek isteyenlere, işletmelere tanıtım desteği veriyor. Bunlardan mutlaka yararlanılması gerekiyor. Hatta işletmelere işbirliği güç birliği oluşturun desteği alın deniyor. Bu desteği alan işletme sayısı çok az. Bu desteklerden haberi olmayan birçok işletme var. Bunun için ajanslar oluşturulmalı işletmelerle bir araya gelip bu desteklerden yararlandırılması sağlanmalıdır
Bize ihtiyacı olanlara yardım etmeliyiz
Sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çeken SAMGİADın farkındalık oluşturmak isteğini belirten Levent Özden,Bizler bu şehrin gelişmesi için çaba harcıyoruz. Kendi işlerimiz için çalışıyoruz ama destek vermemiz, yanında olmamız gereken bize ihtiyacı olanları da unutmuyoruz unutturmamaya da çalışıyoruz. SAMGİAD ailesi olarak 3-13 Ekim tarihleri arasında düzenlediğimiz tenis turnuvasından elde ettiğimiz geliri Samsun Down Sendromlular Derneğine bağışladık. Belki yaptığımız çok büyük bir yardım olmayabilir ama bu etkinlikle bu çocuklarımızın farklı bir sosyal çevrede olmalarını sağladık diye konuştu.