BAŞKANLAR ATA'YI ANDI GENEL
Paylaş

BAŞKANLAR ATA'YI ANDI

AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel’in 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı: AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve…

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 09.11.2015 20:06

AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel’in 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı:

 

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Haftası’ dolayısıyla mesaj yayınladı. Göksel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bizler 10 Kasımları bir matem bir yas günü olarak görmedik. Bizler 10 Kasımları, onun ‘Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar.’ sözünün ışığında fikirlerine ve gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha çok çalışmamız ve her zamanki gibi bir ve beraber olmamız gereken bir gün olarak gördük. Büyük Atatürk bize, ülke için, vatan için, bayrak için ve kutsal saydığımız değerler için çalışmayı, gayret etmeyi, yılmamayı, ümit etmeyi, fedakarlığı öğretti. Ona olan sevgimizi ancak ve ancak ondan öğrendiklerimizi hayata geçirerek gösterebiliriz”

 

“Düşünceleri ve idealleri ile yolumuzu aydınlatan, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder, büyük komutan M. Kemal Atatürk’ün aramızdan bedenen ayrılışının 77. yılında; millet olarak O’nu, bir kez daha rahmet, minnet ve büyük bir özlemle yad ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin hiçbir koşulda boyunduruk altında bulunamayacağını, bunun devrin modern silahlarıyla dahi gerçekleşemeyeceğini ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ seslenişiyle ortaya koymuş ve bundan da asla ödün vermemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi varlığına ve bizlere emanet ettiği muhteşem eserlerine hiçbir kötü ve hain niyetin musallat olamayacağı inancımı bir kez daha teyit ederek; ebediyete intikal edişinin 77’nci yıl dönümünde kutlu hatırasını hürmet ve minnet duygularımla anıyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

--------------------------------------------------------------------------------------------

Taşçı, ATA’yı andı
 
Ölümünün 77. Yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla andıklarını belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nden alıntı yaparak, “Atamızın mirasının koruyucusuyuz. Bu anlamda muhtaç olduğumuz kudretin, damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.
 
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde yayınladığı mesajında, “Türk Milletinin geleceği adına başlattığı mücadeleleri zaferlerle sonuçlandırarak bizlere toprak bütünlüğümüzü, cumhuriyetimizi armağan eden Atamızı saygıyla anıyoruz” dedi.
 
Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını milletine adamış bir deha olduğunu ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Yok edilmek, tarihe gömülmek istenen ulusumuzu, büyük bir mücadelenin içerisine sokan ve yorgun bir milletten güçlü bir devletin ortaya çıkmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk, gerçek bir dehadır. Böylesi önemli bir askerin, devlet adamının, mücadeleci ruhun milletimiz için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Hayatını milletine adamış ve bugün sahip olduğumuz değerli hazinemiz Türkiye Cumhuriyetini bizlere emanet eden Atamızı, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun saygıyla, sevgiyle ve minnetle anıyoruz” dedi.
 
Atatürk’ün en büyük mirasının Türkiye Cumhuriyeti olduğunu kaydeden Başkan Taşçı, “Cumhuriyetimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere vasiyeti de cumhuriyetimizin korunması yönündedir. Cumhuriyet’in ilelebet yaşatılması ve milli iradenin ve milli egemenliğin her şart altında korunması her Türk vatandaşının görevidir. Dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun, Türk vatandaşı olan herkes, Atatürk’ün eserlerinin yaşatılması noktasında sorumluluk sahibidir. Bu sorumluluğun bilincinde bir belediye başkanı olarak, Atamızın mirasının koruyucusu olacağımın bilinmesini isterim. Bu anlamda muhtaç olduğumuz kudretin, damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu çok iyi biliyoruz” şeklinde konuştu. 

-----------------------------------------------------------------

Başkan Togar’ın 10 Kasım mesajı

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar mesajında "Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 77. yıldönümünde rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk onlarca askeri ve siyasi başarıları ile tüm dünyanın takdirini kazanmış saygın bir lider olarak tarihe ismini yazdırmıştır. Saygın kişiliği, örnek başarıları ile dünyada ismi sayılı devlet adamları içerisinde yer almıştır. Bizlerinde üzerine düşen onun bize bırakmış olduğu değerleri ve eserleri daha ileriye taşımaktır" dedi.

Başkan Togar, " 77 yıl önce aramızdan ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçluyuz. Hayatı boyunca birçok siyasi ve askeri başarıya imza atarak 'En büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni, gelecek nesillere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözleriyle kendisinin elbet bir gün bu dünyadan ayrılacağını ama bu ülkenin sonsuza kadar var olacağını söylemişti. Burada en büyük görev bugünün küçüğü yarının büyüğü çocuklarımız ile geçlerimize düşüyor. Atamızın bizlere emanet ettiği bu ülkeyi ve Cumhuriyeti daha da ileri taşıyarak dünyada söz sahibi bir ülke olması için var gücümüzle çalışmalıyız. Özellikle Türkiye son 13 yılda ekonomi, demokrasi, insan hakları ve kalkınma konusunda önemli bir mesafe kat etti. Ülkemizdeki gelişmeyi ve büyümeyi hazmedemeyen iç ve dış kuvvetler çeşitli eylem ve saldırılar düzenleyerek bizi durdurmaya çalıştılar. Bu saldırılar karşısında bizlerde, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ilkesi etrafında tek vücut olarak sürdürdüğümüz mücadelenin başarıya ulaşacağından hiç şüphemiz yoktur. İstiklal savaşında ve Cumhuriyetin kuruluşundaki kararlılık bugünde terörle mücadelede sergileniyor" ifadelerine yer verdi.

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

BAŞKAN TOK'TAN 10 KASIM MESAJI

TOK, "MUSTAFA KEMAL MİLLETLERE ÖRNEK OLMUŞ BİR LİDER"

 

 

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tok, Atatürk’ün vefat yılı münasebetiyle yayımladığı mesajda; “Tarihin ender yetiştirdiği şahsiyetlerden, Cumhuriyetimizin Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 77. yılında Onu bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Tok’un mesajı şöyle; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnmiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olmuş, milletimizin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş ölümsüz bir liderdir. Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, kurduğu Cumhuriyet ile de Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmıştır. Kuruluşunun 92. yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti Onun gösterdiği muasır medeniyetler seviyesini aşma yönünde büyük mesafeler kat etmiş, ekonomik atılımlar yapmış, dünya devletleri arasında sayılı bir mevkie gelmiştir. Biz yerel yöneticiler ve AK Parti Teşkilatları olarak ülkemizin muasır medeniyetler zirvesine erişmesi için  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kararlı bir şekilde ilerlemekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 77. yılında da saygı, şükran ve, özlemle anıyoruz” dedi.

-------------------------------------------------

Murzioğlu’ndan 10 Kasım mesajı

Ulu Önder Atatürk'ün vefatının 77. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımla Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Atatürk'ün dünyanın ender yetiştirdiği eşsiz bir komutan ve aynı zamanda ilke ve çağdaşcı devrimleriyle dahi bir yönetici olduğunu belirtti.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajında, Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin her zaman Türk halkına güç vermeye ve yol göstermeye devam edeceğini belirten Başkan Murzioğlu, “Onun çizdiği hedefler, mücadelesi ve halkına olan güveni her daim bize rehber olacaktır. Atatürk’ün bu anlamda ortaya koyduğu mücadele ve fikirleri bütün dünyanın hayranlığını kazanmıştır. Bizler camia olarak diyoruz ki; onun ülkesinin girişimcisine olan güveni boşa çıkmayacaktır. Türk özel sektörü olarak ekonomimizi büyütme konusundaki kararlılığımızı yineliyor, onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Başkan Murzioğlu, yayımladığı mesajlarda şu görüşlere yer verdi:

“10 Kasım tarihi, Türk milleti için büyük kurtarıcısının anma günü olduğu kadar, aynı zamanda sahip olduklarımızın değerini bilme ve onun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığına saygı gösterme günüdür. Bir milletin kaderinin nasıl değişebileceğini dünya tarihine yazdıran Atatürk'ün 'bu ulusa ve ülkeye hizmet görevi bitmeyecektir' sözünü daima ilke edindik. Biz de, bizden sonra ki nesiller de, ülkemizi daha da ileriye taşımak için durmaksızın çalışacağız. Atatürk’ün en büyük eseri, kurucusu ve lideri olduğu, milletimizle el ele geliştirdiği Cumhuriyetimizdir. Bizler, bağımsız ve müreffeh bir gelecek için Atatürk’ün fikirleri ışığında ilerleyerek bu mirası bizden sonraki nesillere gururla aktarmak kararlılığındayız. İş dünyası olarak, ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızı teyit ederek, yüce milletimizin güvenine layık olma kararlığımızla, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.”  

BAŞKANLAR ATA'YI ANDI
BAŞKANLAR ATA'YI ANDI
BAŞKANLAR ATA'YI ANDI
BAŞKANLAR ATA'YI ANDI
BAŞKANLAR ATA'YI ANDI

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.