Samsunun Terme ilçesinde faaliyet gösteren bası mensuplarıyla bir araya gelen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul kendisine sorulan soruları cevaplandırdı. İlçeye yapılması planlanan santral konusundaki tutumuna, turizm çalışmalarına, ilçedeki sorunlara, tarihi değerlere, ilçenin tanıtımına ve ekonomiye kadar birçok soruyu cevaplandıran Başkan Kul önemli açıklamalarda bulundu. Ulusal ve yerel basın mensuplarıyla başkanlık döneminde ilk defa yaptıkları bu toplantılarında belirli aralıklarla yapılacağını belirten Kul, Belediye olarak yerel ve ulusal medyayı yakından takip ediyoruz. Hem belediye çalışmalarımızın duyurulması hem de ilçemizin tanıtımı için basını önemsiyor ve bu türlü çalışmaları destekliyoruz dedi.
SANTRALLE İLGİLİ ÖNÜMÜZE KONAN HERHANGİ BİR ŞEYİ İMZALAMAYIZ
Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başkan Kul, TİM Avrasya şirketi tarafından ilçeye yapılması planlanan kömürlü santral için de önemli açıklamalarda bulundu. Santrale kesin bir ifadeyle karşı olduğunu belirten Belediye Başkanı Kul, Terme için gerekirse kendimizi feda etmeye hazırım ama kimseyle siyasi polemiğe girmem. Bu santral yapılırsa beni de zehirleyecek ayrım yapmayacak ki, ben de bir Termeli olarak bu santrale kesin ve kesinlikle karşıyım. Kimsesinin şüphesi olmasın hem Belediye Başkanı olarak hem de Şenol Kul olarak bu santrale karşıyız. Santralle ilgili önümüze ne gelirse gelsin kesin bir dille sizin huzurunuz da ifade ediyorum herhangi bir belgeye imza atmayız. Ayrıca Başkan Kul, Termelilerin içi rahat olsun dedikodulara inanmasın bizim santral için satılık ne toprağımız ve nede şerefimiz vardır dedi. Buradan herkese sesleniyorum Termelilerin Terme Çevre Platformuna (TERÇEP) destek vermelerini ve yaptıkları faaliyetleri desteklemelerini istedi. Termeliler olarak sesimizi duyurabileceğimiz bu yasal platformu en iyi şekilde kullanmalıyız dedi.
TERME BUNDAN SONRA TURİZİMDE YAPACAĞI ATAKLARLA ANILACAK
Bir basın mensubu Başkan Kula her platform da Terme için turizm şehri diyorsunuz bunu nasıl gerçekleştireceksiniz sorusu üzerine turizm projelerinden bahseden Kul, Terme Doğu Karadenizin kapısı durumunda, bu kapıdan geçen herkesin ilgisini çekecek çalışmalara imza atmaya çalışıyoruz. Yerli ve yabancı turistin yanı sıra çevre bölge insanının da dikkatini çekecek doğayla iç içe tatil yapabilecekleri kültürel projelerimizi yakında herkes duyacak. Bu projelerde amazon diyarı denilen bölge, doğal göllerimiz, denizimiz, kumsalımız ve kültürümüz ön planda olacak. Bu atılımlar yapıldıktan sonra kimse Termeye uğramadan Doğu Karadenize geçemeyecek ve birkaç yıl içinde tatilcilerin planı içine girmiş bir turizm bölgesi olacağını söyledi.
BELEDİYE OLARAK YENİ BİR YAPILANMA İÇİNDEYİZ
İlçedeki bir çok sorunun da gündeme geldiği basın toplantısında Başkan Kul, Belediye olarak yeni bir yapılanma içerisindeyiz, bu yapılanma sonrasında ilçedeki işler tıkır tıkır işleyecek ama biraz sabretmeniz lazım. Bizim beyin takımına ve kalifiye elemana ihtiyacımız var, bunların olumunu gerçekleştiriyoruz bu çalışmalar bitiğin de sorunlarımız bir daha karşımıza çıkmamak üzere sonlanacaktır. Çöp, temizlik, imar, park bahçe işleri, halk pazarı sorunu, trafik, otopark sorunu gibi bir çok sorun sistemli olarak çözülecektir. Bunun için vatandaşlarımızdan biraz daha müsamaha ve sabır bekliyoruz ondan sonra sorunlarımız kalmayacaktır şeklinde değerlendirmelerde bulundu. Kent konseyi kuruldu ve çalışmalara başladı bura da aldığımız kararlar bizim için öncelik taşıyacak. Belediye olarak burada alınan kararları hemen hayata geçirmek için çalışmalar yapılacaktır dedi.
TERMENİN SEMBOLLERİ HAYAT BULACAK
Terme de bulunan ve sembolleri içinde yer alan tarihi Pazar Camii restorasyonu için de çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Kul, Pazar camii bizim için önemli asırlık ve tarihimize ışık tutan camii 5 yıldır restorasyon için beklemekte. Camii koruma altında olduğu için Vakıflara ait ve biz bir şey yapamıyoruz. Girişimler oldu en kısa sürede içerisinde çalışmanın yapılmasını bekliyoruz dedi. Ayrıca Kul, Termenin birçok sembolü olduğunu belirterek, bunlara Amazon diyarını, pidesini, pirincini, fındığını, güzelliğini ve denizini eklemenin de mümkün olduğunu belirtti. Yapılacak olan çalışmalarla da bu kültürel zenginliklerimiz ortaya çıkacaktır dedi. Toplantı da basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Kul, yaşana bilir bir Terme için hep birlikte çalışmalıyız bunun için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini belirtti. Daha sora basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.