Başkan Emin Kar: Beni kimse taraftarla karşı karşıya getiremez" SPOR
Paylaş

Başkan Emin Kar: Beni kimse taraftarla karşı karşıya getiremez"

Samsunspor Başkanı Emin Kar Beni kimse taraftarla karşı karşıya getiremez. Bu büyük Samsunspor taraftarı ile karşı karşıya gelecek kadar aptal değilim. Söylemediğim bir sözü manşete çekmekle ne yapılmak isteniyor bunu spor kamuoyuna bırakıyorum" dedi

Samsunspor Başkanı Emin Kar, düzenlediği basın toplantısında zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Nuri Asan Tesisleri’nizde yapılan basın toplantısında, son günlerde gazetelerde asılsız ve yıpratmaya yönelik çıkan haber ve yorumlara açıklık getiren Başkan Emin Kar, " Bu büyük  Samsunspor taraftarı ile karşı karşıya gelecek kadar aptal değilim. Söylemediğim bir sözü  manşete çekmekle ne yapılmak isteniyor bunu spor kamuoyuna bırakıyorum" diye konuştu.

Takımın son günlerde zorlu bir dönemeçten geçtiğini ifade eden Başkan Kar, önce Ankaragücü  maçına ve kalan son 4 maça değindi. Başkanımız Emin Kar açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"İki haftadır bir düşüş içerisindeyiz. Hem Şanlıurfaspor’a mağlup, hem de Ankaragücü maçında  beklemediğimiz şekilde 2 – 4 mağlup olduk. Bunun üzüntüsünü yaşarken başka konularla da uğraşmak zorunda kalıyoruz. Şu anda düşme hattı ile aramızda 1 puan var ve son dört maçımız kaldı. Ama şuna emin olun ki hem ben, hem teknik direktörümüz hem de futbolcularımız her şeyin  bilincindeyiz. Düşme gibi bir kelimeyi ağzımıza almadık. Bu takım küme düşmez, düşürmeyeceğiz  de. Tam birlik beraberliğe ihtiyacımız olduğumuz zamanlarda Ankaragücü maçında çok kötü  oynayarak yenildik ve haklı olarak eleştirildik. Bu eleştirilerin hepsine de açığız çünkü  koşmayan mücadele etmeyen bir takım görünümündeydik. Bırakın Ankaragücü'ne 2. veya 3. lig  takımlarına da yenilinir. Futbol ciddi bir iştir. Futbolu o gün biz ciddi oynamadık. Ankaragücü  takımı bizden daha çok istedi, daha fazla mücadele etti ve maçın neticesinde de 2 – 4 mağlup  olduk. Bu işi buraya biz nasıl getirmişsek, yönetim kurulu ve teknik heyet olarak oturarak  kararlar alıp takımı Bucaspor deplasmanına hazırlamaya çalışıyoruz.”

"Şu anda Teknik Direktörümüz Besim Durmuş’un gitmesi ya da kalması gibi bir konu söz konusu bile değil. Belki çok klasik olacak ama biz hocamızın arkasındayız. Eleştiriler yapılır, o çıktı bu  girdi diye. Takım mağlubiyet aldığında eleştiriler yapılır, ama bu takım burada Rizespor’u  yenerken bizi play offa layık görenler, Manisa’yı yenince yine aynı şekilde play offa layık  görenler, Ankaragücü’ne yenildiğimizde bu takım bitmiş, küme düşüyor gibi yorumlarda  bulunuyorlar. Bunların hepsi olağan şeylerdir. Bunların içinden yalan olmayan eleştirilerden  kendimize pay çıkararak devam ederiz.”

"Ancak, bu eleştirileri yalanla, uydurma haberlerle süslemek kimsenin haddine değildir. Benim  yapmadığım bir açıklamayı bir gazetenin manşetinde yapılmış gibi göstermek olsa olsa kulübe  ihanettir. Samsunspor'un maçına bir kez dahi gelmeden, kulübün yolunu bilmeden yapılan yorumlar haddini aşmaktan başka bir şey değildir. Kemse beni taraftarımızla karşı karşıya  getiremez. Sezon başından beri benim tek dediğim şey Türkiye’nin bu taraftarı konuştuğu ve bu  taraftarın 12. adam olduğudur. Tabi ki de dedim; Ankaragücü maçında gösterilen dostluk çok  fazladır. Ne hakemi etki altına alabildik, ne takımımıza destek verebildik. Taraftarımız bize  gerekli desteği vermedi. Ankaragücü karşısında ilk golü bulduğumuzda bütün tribünler Ankaragücü  diye bağırdı. Burada bizim futbolcumuzun motivasyonu düşmüştür. Bunu taraftarımızda söylüyor. Bu  başka,(Başkan mağlubiyetin faturasını taraftara kesti) demek başka. Bunda art niyet var. Ben  apdalmıyım, böyle söz söyleyecek kadar. Bu takım var olacaksa, ligde kalacaksa bu taraftarımızla birlikte olacaktır. Ben bugün buradayım, yarın başkanlığı bıraktığımda taraftar olarak yine  seyircinin içinde taraftar olacağım. Beni kimse taraftarla karşı karşıya getiremez. Getirmek isteyenler ise ihanet içindedir. Bunun yorumunu spor kamuoyuna bırakıyorum. Kimseden de  korkum yok. Eleştirebilirsiniz, yorum yapabilirsiniz ama yalanla, düzmece haberlerle takımı yıpratmaya müsaade etmem."

"Düğün değil seyran değil aradan 2 hafta geçmiş aynı gazetede yine yalan haber (Lokman Gör için  Trabzonspor divan kurulu Başkan Emin Kar'ı aradı ve Lokman'a ceza vermesi istendi. Samsunspor  Yönetimi de bunu ceza vermeyiz diyerek geri çevirdi). Allah’ınızı severseniz bu nereden çıkıyor. Beni kimse aramadı, yöneticilerimizi de aramdı. arasalardı cevabı verilirdi. Beni hiç kimse  arayamaz ve aramadı da. Samsunspor kulüp başkanına futbolcuya ceza verilecek ya da verilemeyecek şeklinde kimse arayamaz. Bir dahaki hafta 1461 Trabzonspor ile oynayacağımız bu dönemde gündeme böyle şeyler geliyor. Bunun adı ortalığı karıştırmak,Beni aradıklarını ve bende bu tür cevabı verdiğimi ispat edin, burada bir dakika durmam."

Başka bir haber, (taraftarların tesisi bastı). Ben öyle bir şey görmedim. İdmana 3-4 taraftar   arkadaşımız geldi. Fatih Şen ile ilgili olan sıkıntılarını anlattılar. Bizde kendilerine fazla  abartmadan, küfür etmeden tepkilerini koyabileceklerini söyledik. Zaten bu onların doğal hakkı.  Nasıl ki 90 dakika hiç susmadan destek veriyorlar, protesto hakları. Geldiler konuştuk ve ikna olup gittiler. Bu kadar. Kavga yok. Bunun neresi kulübü basmak. Eğer 4 kişiyle kulüp basılacaksa vay bizim halimize. Nitekim Ankaragücü maçından sonra bu arkadaşlarla futbolcumuz birbirlerinden özür dileyerek olay tatlıya bağlandı. Doğrudur Fatih Şen bir yanlış yapmıştır, biz gereken  önlemlerini almışızdır, çocuk özür dilemiştir. Ama ailesine küfür ettiler diye biz bütün  seyircimizi karşımıza mı alacağız. Bunlar sinirle yapılan normal şeylerdir.” dedi.

“Dört maçımız kaldı. Şu 4 maçı hayırlısıyla bitirelim. Şimdi birlik beraberlik zamanı, hiç  ekonomiden falan bahsetmiyorum. Bu takıma destek verelim, bunlar bizim futbolcularımız. Bu 4  maçtan en az 9- 10 puan alarak ligde kalmak istiyoruz. Ben Samsunsporlu eski bir futbolcuyum,  kaptanıyım başkanıyım. Ben Samsunsporluyum. Maçtan önce Ankaragücü’nü destekleyebiliriz. Ancak gol atıyoruz Ankaragücü diye bağırıyoruz, 1 – 2 geriye düşüyoruz bizim futbolcularımıza bir kısım taraftarımız tepki gösteriyor.  Benim söylediğim buydu.“

“Biz buraya gökten zembille inmedik ve buranın tapusunu almadık. 22 Temmuz’da geldiğimizde  takımın 1 tane futbolcusu vardı. Geldik, 9 ayda 7 trilyon borcumuzu sildik. Bunu ben cebimden  ödemedim. 1 kuruş devlete, maliyeye, sigortaya borcumuz yok. Ufak tefek futbolcularımıza olan  ödemelerimizi de önümüzdeki günlerde inşallah halledeceğiz. Bizim için önemli olan bu hafta  gideceğimiz Buca maçından güzel bir sonuçla dönmektir. Son olarak şunu söylüyorum. Artık bazı  gazetelere ve köşe yazarlarına (Herkesi kastetmiyorum, üzerine kim alıyorsa onları) güvenim  kalmadı. Bende onlara onlar gibi davranacağım. Beni taraftarla karşı karşıya getiremezler. Buna  güçleri yetmez, zaten taraftarımızda buna müsaade etmez."

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.