Atakumda bulunan yurtlardan biri olan Elit kız Öğrenci Yurdunu ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, öğrencilerle ve yurt yöneticileri ile kahvaltı yaparak onların istek ve sorunlarını öğrendi. Kahvaltı sırasında bir öğrencinin, Başkanım, çok cana yakın ve güven veren bir yüzünüz var demesi üzerine, Başkan Burma, Teşekkür ederim. Atakumlu da sizin gibi düşünüyor olsa gerek ki 3. dönemdir belediye başkanlığını bana veriyorlar dedi.
Kahvaltı sonrası öğrencilerle sohbetini sürdüren başkan Burma, Burası bir üniversite kenti oldu. Özellikle de Atakum çağdaş ve modern yapısı ile öğrencilerin ilk tercihidir. Sizin sorunlarınıza ve isteklerinize vakıf olmak, onları çözmek benim en büyük isteklerimden birisidir. Zaman zaman üniversiteye gelip orada çeşitli bölümlerde öğrenim gören öğrenci arkadaşlarla sohbette ediyorum. Her an sizin yanınızda olmak, sizlerin genç fikrilerini almak, tecrübelerimi sizinle paylaşmak hoşuma gidiyor şeklinde konuştu.
Bugüne kadar çağrıldığı hiçbir yere gitmezlik yapmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Burma, Ben halkın içinde olmayı, onların sevinçlerini, mutluluklarını, üzüntülerini, acılarını kısaca her şeylerini paylaşmayı seviyorum. Zaman yetersizliğinden veya başka sebeplerden eksiğim olabilir, yetişemediğim yer olabilir, ama asla art niyetli düşünce ile şuraya gitmeyeyim, buraya gitmeyeyim diye düşünmem. Ben halk adamıyım. Her zaman halkın içinde oldum, her zaman da öyle olacağım dedi.