Badem Hasadı Çiftçinin Yüzünü Güldürdü GENEL
Paylaş

Badem Hasadı Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

Don ve kuraklık nedeniyle badem üretiminde önceki yıllar büyük zarar gören ve ürün alamayan çiftçilerin, bu yıl yağışların bol olmasıyla yüzleri güldü.

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 06.09.2015 11:28
Don ve kuraklık nedeniyle badem üretiminde önceki yıllar büyük zarar gören ve ürün alamayan çiftçilerin, bu yıl yağışların bol olmasıyla yüzleri güldü.


Beklediklerinden fazla ürün alan çiftçi, geçmiş yıllarda uğradığı zararı telafi etmeye çalışıyor. Kahramanmaraş bölgesinde Ferragnes, Ferraduel bedem türleri en çok rağbet gören ürünler arasında yer alıyor. Geçmiş yıllarda sayıları oldukça az olan bademin kentteki fidan sayısında da büyük artış yaşanıyor. Çiftçiler bu yıl badem hasadında 8 bin ton rekolte bekliyor. Daha çok çerez olarak tüketilen badem, Kahramanmaraş’ta vatandaşların yeni gelir kaynağı olmaya devam ediyor.


Badem üreticilerinden Faruk Dinler, 220 dönüm bademleri olduğunu ifade ederek "Ürünleri indirdik. Organik dışı hiçbir kullanım yok" dedi.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.