Atakum'da okullarda postür taraması GÜNCEL
Paylaş

Atakum'da okullarda postür taraması

Atakum Belediyesi'nin destek verdiği proje ile Atakum'da okullarda postür taraması yapılıyor

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 04.11.2014 20:15

Atakum Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Fizyoterapistler Derneği İl Temsilciliği'nin işbirliğinde düzenlenen proje ile okullarda postür taraması yapıldı. Projenin pilot okulu seçilen Mimar Sinan İlkokulu'nda toplam 810 öğrenci postür taramasından geçti.

Türkiye Fizyoterapistler Derneği Samsun İl Temsilcisi Uzman Fizyoterapist Çiğdem Hacer Arslan çocuklara erken yaşta egzersiz bilincini aşılamanın önemine değinerek, "Yapılan basit ama etkili egzersizlerle beyne ve kaslara giden oksijen miktarı arttığı için vücut ve beyin daha zinde kalıyor" dedi.

Pilot okul olarak seçilen Mimar Sinan İlköğretim okulunda 1. ve 4 .sınıf olmak üzere 810 öğrencinin taramadan geçeceğini belirten Aslan " Atakum Belediye Başkanımız sayın İshak Taşçı'ya, İlçe milli Eğitim Müdürümüz Kadri Bektaş'a verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Ağaç yaşken eğilir sözünden yola çıkarak başlatılan bu projeye destek verdik ve çocuklarımızın sağlığının sözkonusu olduğu her projeye seve seve destek olabileceğimizi  ifade etmek isterim. Bu proje ile çocuklarımızın duruş bozukluğuna bağlı omurga problemleri tespit edilecek ve ailelere bilgi verilerek hekime yönlendirilecektir " dedi.Çocukların sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Taşçı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bektaş çocuklarla beraber sıralara oturarak okul yıllarını andılar.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.