Temel atma töreninde açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Rasim Aksöz, iyi niyet temennileri ile çıktıkları bu yolda hayırseverlerle birlikte ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise yaptığı konuşmasında, "Camimizin yapımında katkı sağlayan hayırseverlerin geçmişlerinin ruhunun şad olmasına vesile olacağına inancım tamdır" dedi. 4500m2 kapalı alana sahip mimarisi ile Atakum ilçesine yakışacak olan bu camide aynı anda 5000'e yakın insanın namazını da kılabileceğini ifade eden Taşçı "ilçemiz büyük bir ibadethane kazanmıştır."dedi.
Camilerin islam dininin en büyük görseli olduğu da belirten ishak Taşçı , yaklaşık 200.000 nüfüsa sahip Atakum ilçesinde cami eksikliğinin bulunduğunu vurgularken" Gerekli her türlü maddi ve manevi desteğimiz bilhassa, planlama aşaması, yeni cami yapımı yada mevcutların tamir, bakım ve onarım işleri noktasında yada çevre düzenleme çalışmaları noktasında Atakum Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
Temel atma töreni İl Müftüsü İsmail Keskin'in okuduğu dualar eşliğinde protokol ve halk tarafından gerçekleştirildi.
