AK Parti'de heyecanlı bekleyiş SİYASET
Paylaş

AK Parti'de heyecanlı bekleyiş

AK Parti de İlkadım, Atakum ve Canik İlçeleri nde aday adaylarının yarışı tüm hızıyla sürerken, İl Başkanı Köktaş, Aralık ayı sonuna kadar ilçe belediye başkan adaylarımızın büyük bir kısmının açıklanacağını tahmin ediyoruz dedi

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 17.12.2013 10:59

Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için mevcut başkan Yusuf Ziya Yılmaz ismi açıklanan AK Parti’de İlkadım, Atakum ve Canik ilçelerinde adaylık yarışı tüm hızıyla sürüyor. AK Parti Genel Merkezi’nde üst kurul tarafından aday belirleme sürecinin devam ettiğini belirten AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Aralık ayının son günlerinde bir çok belediye başkan adayının açıklanmış olmasını beklediklerini kaydetti.

‘ARALIK AYI SONUNA KADAR’

İlkadım İlçesi’nde dokuz, Atakum İlçesi’nde beş ve Canik İlçesi’nde beş aday adayı heyecanla çalışmasını sürdürürken, ilçelerle merakla adayların açıklanmasını bekliyor. AK Parti Genel Merkezi tarafından sürdürülen aday belirleme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, “AK Parti aday belirleme sürecini kamuoyuna en şeffaf şekilde ve sürekli bilgilendiren bir yapı içerisindedir. Bugüne kadar büyükşehir belediye başkan adayları ve il belediye başkan adaylarının belirlemeleri tamamlandı. Partimizin üst kurulu ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için yoğun bir çalışma içerisinde. Nihayetinde değerlendirmeler yapılacak ve AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir edeceği bir zaman diliminde merakla beklenen aday isimleri açıklanacak. Bu anlamda bizim tahminimiz, Aralık ayı sonuna kadar aday isimlerinin büyük bir çoğunluğunun açıklanmış olacağı yönündedir. Bu anlamda takdir AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dadır” diye konuştu.

İLKADIM’DA DOKUZ ADAY ADAYI

İlkadım İlçesi’nde eski AK Parti İlçe Başkanı İhsan Kurnaz, eski İlkadım Belediye Başkanları Erdoğan Tok ve Ahmet Okuyucu, eski Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Hasan Basri Kurt, Enver Sedat Tamgacı, Mustafa Topal ve Necmi Yıldırım aday adaylığı sürecinde çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. İlkadım Belediye Başkan Adayı olarak açıklanacak ismin heyecanı AK Parti destekçileri kadar diğer partiler tarafından da merak ediliyor.

ATAKUM’DA MERAKLI BEKLEYİŞ

Atakum İlçesi’ndeki adaylık yarışında ise eski AK Parti Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Dereli, eski Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, eski Kurupelit Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır, İshak Taşçı ve Mustafa Yeşilyurt’un bekleyişi devam ediyor. Aday adaylarının ilçede kapsamlı seçim çalışması sürdürdüğü bu dönemde gözler AK Parti Genel Merkezi’nden gelecek aday ismine kilitlendi.

GÖZLER GENǒTE

Canik İlçesi’nde AK Parti adayı olmak için kolları sıvayarak aday adaylıklarını açıklayan eski AK Parti Merkez İlçe Başkanı İbrahim Sandıkçı, İlker Efe, Tülay Kavraz, Suat Yazıcı ve Arslan Şekerci çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için çalışma yapan ancak bu isteği gerçekleşmeyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in de yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği de merak konusu.

Ahmet Çağdaş ÇATOĞLU/ Haber Gazetesi

http://habergazetesi.com.tr/siyaset/20021/heyecanli-bekleyis/

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.