440 LİRAYLA GELEN ŞAMPİYONLUK SAMSUN HABERLERİ
Paylaş

440 LİRAYLA GELEN ŞAMPİYONLUK

U-13 Türkiye Şampiyonası grup maçlarına 440 TL ile giden ve paraları yetmediği için minibüste kalan Yeşilırmakspor U-13 takımı, gruptan çıkarak bir başarı hikayesi yazdı.

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 16.06.2016 10:36

Haber Gazetesi Spor Muhabirlerinden Salim Yıldız'ın haberine göre Yeşilırmakspor'lu cesur yüreklerin hikayesi bu. U-13 Türkiye Şampiyonası grup maçına Çarşamba'lı esnaf amcalarından topladıkları 440 TL'lik cep harçlığıyla gittiler. Otelde kalacak paraları kalmadığı için minibüste yatmaya bile razı oldular. Bütün bu imkansızlara rağmen koskaca yürekleriyle grup şampiyonu olarak Türkiye'de en iyi 20 takım arasına kalmayı başardılar

KÖKTAŞ YARDIMA YETİŞTİ

Önce inandılar, sonra esnaf amcalarından harçlık topladılar ve topladıkları 440 TL ile şampiyonluk için yola çıktılar. Gruplarda parasız kaldılar, kimi zaman poğaca ve meyve suyuyla beslendiler. Sonra bir küçük yürek kendi telefonundan Fuat amcasını aradı yardım için. Fuat amcası da yardım edeceğini söyledi ve hesap numarası istedi. Antrenör Aydın Akay önce küçük sporcuya inanmadı. Telefonu başkan Ömer Öztürk aldı eline ve alo dedi. Telefonun diğer ucunda ki ses Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'tı. Başkan şaştı kaldı bu işe. Başkanla konuşan Fuat Köktaş durumun hassasiyetini anladığını söyleyerek otelde kalacak paraları dahi olmayan küçük sporculara yardım elini uzattı. Yeter ki finale çıkalım hocam minibüste dahi yatmaya razıyız diyen küçük cesur yürekler, Fuat amcalarının hesaba yatırdığı para sayesinde bir gece daha otelde kalma fırsatı buldu böylece.  

ŞAMPİYON SAMSUN SESLERİ

Ve final günü... Yeşilırmakspor'lu küçük bedenler sahaya çıkıyor. Çoğu belki de ilk defa başka bir memlekete gidip oranın havasını çekiyor ciğerlerine. Rakip Gümüşhanespor'u ve 1461 Trabzonspor'u deviren Sivas Belediyespor. Maçın normal süresi 0-0 eşitlikle sona eriyor. Yeşilırmakspor'lu oyuncuların kalp atışları heyecandan giderek daha da artıyor. Gözler penaltılara çevriliyor. Rakip ilk 3 penaltı sonrası 4. penaltı atışını dışarıya vuruyor. Yeşilırmakspor'lu oyuncularda bir yandan sevinç bir yandan hüngür hüngür gözyaşları dökülüyor. Yeşil-Beyazlılar ise 4. penaltıyı gole çeviriyor. Rakibin 5. atışında ise küçük yürek Furkan kalesinde devleşiyor ve gole izin vermiyor. Furkan böylece, hem kendisinin hemde takımının kaderini belirliyor. Ve işte haklı gururu yaşama doyasıya sevinme vakti. Giresun'da Samsun sesleriyle şampiyonluk naraları atıyor küçük bedenler. 

ESNAF AMCALARA HEDİYE ETTİLER

Peki şimdi sadece bu küçük yürekler mi başardı, Türkiye'de en iyi 20 takım arasına kalmayı. Hayır, tabiki de sadece onlar değil, onlara sahip çıkan Fuat amcalarının da, Çarşamba'da kapı kapı dolaştıkları esnaf abileri, amcaları da bu başarıda pay sahibi oldu. 440 TL ile Giresun'a giden küçük bedenler, kahraman olarak geri döndü. Bakın Başarılı Antrenör Aydın Akay ne diyor, "Biz bu işe yüreğimizi koyduk. Bir şampiyonluk hikayesi yazmak istedik. Grup şampiyonluğumuz sonrası çocuklarımın yüzünde ki o tebessüm o mutluluk herşeye bedeldi. Biz finalde elenseydik eğer bu bazı kesimler tarafından başarısızlıkla yorumlanacaktı.Elenseydik şayet yinede hepsiyle gurur duyardım. Çünkü çoğu yetişkinde olmayan yürek var onlarda. Şimdi çocuklarım bu başarılarını ne işiniz var gitmeyin zaten elenirsiniz diye dalga geçen esnaf amcalarına armağan ediyor"dedi.

Kaynak: Haber Gazetesi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.