23 NİSAN BAYRAMINI KUTLADILAR GENEL
Paylaş

23 NİSAN BAYRAMINI KUTLADILAR

SAMSUN PROTOKOLÜ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI MESAJLARLA KUTLADI

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 22.04.2016 16:47

BAKAN KILIÇ'IN, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI‏

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Bakan Çağatay Kılıç'ın yayımladığı 23 Nisan mesajı şöyle:

''Bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin öncüsü ve güvencesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 96. yıl dönümünü kutlamanın haklı sevincini ve gururunu yaşıyoruz.

23 Nisan aynı zamanda, gelecekte özgürlük ve bağımsızlığın bayrağını devralacak olan çocuklarımızın da bayramıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen bugünün, bu açıdan da ayrı bir anlamı vardır.

Tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanılan ilk ve tek çocuk bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” şiarının teminatı olacak nesilleri bir araya getirmesi açısından da büyük bir öneme haizdir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak en büyük hedefimiz, milli egemenliğimizin teminatı olan çocuklarımıza, gençlerimize daha güzel bir gelecek hazırlayabilmektir.

Milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, TBMM’nin  açılışının 96. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle yâd ediyorum."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VALİ İBRAHİM ŞAHİN’İN ‘ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’ KUTLAMA MESAJI

Milli iradenin temsil edildiği TBMM’nin açılışının ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Yarının büyükleri çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, umutların tükendiği, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılması, geleceğimizi aydınlatan önemli bir dönüm noktası olmuştur.

Büyük uyanışını gerçekleştirerek işgal girişimlerine başkaldıran milletimiz, ATATÜRK'ün önderliğinde yürüttüğü Kurtuluş Savaşı'yla, tarih önünde büyük bir sınav vererek, haklılığını tüm dünyaya kanıtlamıştır. 

Sevgili Çocuklar,

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sizlere bayram olarak armağan ettiği bu anlamlı gün, milletimizin gurur ve coşku günüdür. Sizler ülkemizin geleceği, milletimizin umudusunuz. Milletimizin en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler. Sevgi dolu yüreğiniz, hoşgörünüz ve iyi niyetiniz barışın temelini oluşturacaktır. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız. İmza atacağınız başarılarla, ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaksınız. Sizlerin başarılı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu olmanızı istiyoruz. Nitelikli bir eğitim almanız, kendinizi geliştirmeniz, hayatın tüm güzelliklerini yaşayabilmeniz ve her zaman gülebilmeniz için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Hepinizi çok sevdiğimizi ve güvendiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Başarılarınız ve mutluluğunuzun daim olması, en büyük dileğimizdir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan'ın taşıdığı değerlere sahip çıkmalı, Meclisimizi ve Cumhuriyetimizi kuranların ülkülerini yaşama geçirmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu ATATÜRK olmak üzere Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KARAASLAN'DAN 23 NİSAN MESAJI

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

''23 Nisan 1920, milletimiz açısından tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir. Bu tarih ülkemizin 4 bir yandan işgali karşısında, Türk milletinin egemenliğini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı günü simgelemektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile birlikte Türk milletinin önünde yepyeni bir ufuk açıldı ve bu sayede yeni bir rota, yeni idealler ve yeni hedefler doğdu. Bu ideal ve hedeflerin ilk adımı olarak, ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' ilkesine dayalı, demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetin temelleri atıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi, aziz milletimizin siyasi varlığının hem kalbi hem de beyni mahiyetindedir. Yüce Meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir.

Atatürk'ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği bu anlamlı gün, milletimizin gurur ve coşku günüdür. Dünya çocuklarının da katımıyla bir şenlik atmosferinde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk'ün ve milletimizin çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni en güzel şekilde ortaya koymaktadır. Çocuklarımız ülkemizin geleceği, milletimizin umududurlar. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum''

-----------------------------------------------------------------------------------------------

KÖKTAŞ'TAN 23 NİSAN MESAJI

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. 

Milletvekili Köktaş, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 96 yıl önce Ankara’da açılması tarihimizde önemli bir dönüm noktası teşkil etmiştir. T.B.M.M’nin açıldığı bu gün, milletimizin istiklâl uğrundaki kararlılığını ve istikbale ilişkin umudunu paylaştığı gün olmuştur. 23 Nisan 1920, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılış tarihi değil aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasimizin ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür.
23 Nisan Milli Egemenlik bayramı, aynı zamanda dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin dünyada bir benzeri daha olmayan istiklal mücadelesinin, bu en büyük ve en anlamlı milli mutabakatının içinde doğmuş, milli egemenliğimizin de en somut tecellisi olmuştur. Aziz milletimizin istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığı, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdiğimiz istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağıdır. Ne mutlu ki bugün, birbirini tamamlayan temel nitelikleriyle artık kurumsallaşmış ve kökleşmiş olan Cumhuriyet’imizin kuruluş ideallerine her zamankinden daha yakınız. Bu başarı her şeyden önce aziz milletimizindir. Onun değişim iradesini hayata geçiren, tarihi reformlara, cesur kararlara imza atan Yüce Meclisimizindir. Yüce Meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir. Meclisimiz, bilhassa çocuklarımız adına barış dolu, aydınlık bir geleceğin mimarlığını yürütmeyi sürdürecektir. İşte bu nedenle 23 Nisan'ın aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak kutlanması da son derece manidardır. Çocuklarımızın gözlerinizdeki ışıltı bizim gelecek umutlarımızı daha da canlı tutuyor, tazeliyor. Çünkü onların berrak zihinleri, coşkulu kalpleri, aydınlık hayalleri Türkiye’nin en büyük güvencesi olduğunu çok iyi biliyoruz.

Bu düşüncelerle dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere bağımsız ve hür bir ülke bırakan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum." dedi.

----------------------------------------------------------------------------------------------

KURT'TAN 23 NİSAN MESAJI

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Kurt, 23 Nisan 1920 sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi değil aynı zamanda bir milletin yeniden doğuşunun, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olduğuna dikkat çekerek, “ Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradenin tecelli ettiği en yüce kurumdur.  Dünyada eşi benzeri olmayan bir bağımsızlık mücadelesi neticesinde, 23 Nisan tarihi itibariyle millet, siyasi rejimin asli ve tayin edici aktörü haline gelmiştir. TBMM, bugün de demokrasinin, milli bağımsızlığın, devletin ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğinin, aydınlık yarınların sarsılmaz güvencesidir. Aziz milletimizin istiklal mücadelesinde gösterdiği büyük azim ve kararlılığı, günümüzde de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme' yolunda verdiğimiz mücadelenin en güçlü ilham kaynağı olmaktadır. Bugün bizlere düşen görev, teslim aldığımız bu emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim etmektir. Bizde bu bilinçle ülkemiz ve milletimizin daha ileriye gitmesi için var gücümüzle çalışmaktayız. Bizler; Mülteci çocukların gözyaşının son bulması için de gayret göstermekteyiz. Çünkü, Anadolu topraklarında yaşayan evlatlarımız gibi onların da çocukluklarını yaşayabilmelerinin en doğal hakları olduğunun bilincindeyiz. 

Bu vesileyle geleceğimizin teminatı olan bütün çocuklarımızın ve Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, tüm dünya çocuklarının barış ve güven içinde yaşamasını temenni ediyorum.     

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Canik'te 23 Nisan sürprizi

Canik Belediyesi Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam kampüsündeki kreşlerde eğitim gören minikler Başkan Osman Genç'e sürpriz yaparken, Başkan Genç de, Samsun Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde düzenlenen 23 Nisan etkinliğine katıldı.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle minik misafirleri vardı. Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde bulunan kreşlerde eğitim gören minikler, öğretmenleri ile birlikte Başkan Genç'i ziyaret ederek sürpriz yaptı. Ellerinde Türk bayrakları ile 23 Nisan şiiri okuyan miniklerin bayramını kutlayan Başkan Genç, koltuğunu da çocuklara bıraktı. Bir süreliğine Başkan olan minik Eymen, telefonla birim müdürlerine talimat vererek, park yapılmasını isterken, ziyaret sonunda Başkan Genç, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

DOYASIYA EĞLENDİLER
Başkan Osman Genç ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Samsun Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde çocuklar için Canik Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen kutlama etkinliğine katıldı. Doktor, hemşire ve çocukların ailelerinin de katıldığı etkinlikte pasta kesilirken, şiirler okundu, şarkılar söylendi. Miniklerin yaptığı birbirinden güzel etkinlikler de büyük beğeni kazandı.  Minik yüreklerin 23 Nisan’ı coşkuyla kutladığı etkinlikte palyaçolar da yaptıkları gösterilerle çocukları eğlendirdi.

GENÇ, 23 NİSAN'I KUTLADI
Çocukların bir ülkenin geleceği olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmeleri, iyi bir eğitim alabilmeleri için çalışıyoruz. Bugün bizlere düşen görev, teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim etmektir. Amacımız, geleceğin başkanları, öğretmenleri olan çocuklarımız için şehrimizi 2023'e hazırlamaktır. Onların gözlerinde gördüğümüz ışıltı bizleri gelecek adına umutlandırmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum" dedi. 

--------------------------------------------------------------------------------------

TEKKEKÖY BELEDİYE BAŞKANI HASAN TOGAR 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı. 

Togar mesajında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşarıyoruz. Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram vardır ki o da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramıdır.  23 Nisan çocuk bayramı Milletimizin en değerli varlığı, aydınlık yarınlarımız, geleceğimizin teminatı tüm çocuklarımıza armağan edilmiştir. Aynı zamanda ulusal egemenliğimize vurgu yapılmıştır. Çünkü geleceğimize sahip çıkacak nesil bu günün küçüğü yarının büyüğü çocuklarımızdır. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk olmak üzere Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

23  Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Tekkeköy İlk-ortaokulu öğrencileri Tekkeköy Belediyesini ziyaret etti. Tekkeköy İlk-ortaokulu 4. sınıf öğrencisi Nisanur Yaşar geçici olarak makamı devraldı ve başkanlık koltuğuna oturdu. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Tekkeköy İlk-ortaokulu öğrencileri Tekkeköy Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Sağlam öğrencileri ağırlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutlayıp, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.  
Tekkeköy İlk-ortaokulu 4. sınıf öğrencisi Nisanur Yaşar, makamı geçici olarak devralarak, başkanlık koltuğuna oturdu. Bir günlüğüne başkanlık makamını teslim alan 10 yaşındaki Tekkeköy İlk-ortaokulu 4. sınıf öğrencisi Nisanur Yaşar, konuşmasında tespit etmiş olduğu Tekkeköy’ün sorunlarına değindi. İlçede yeşillik alanların arttırılması, çocuk parkı ve oyun alanlarının çoğaltılması, çevre kirliliği ile daha fazla mücadele edilmesi, çöplerin geri dönüşünle ekonomiye kazandırılması ile ilgili konuların çözülmesi için birim müdürlüklerini arayarak talimatlarını art arda sıraladı. Arkadaşlarını makamında kabul eden 23 Nisan'ın Tekkeköy belediye Başkanı Nisanur Yaşar misafirlerini dinleyerek taleplerini de not aldı ve gerekli talimatları birim müdürlerine verdi. Nisanur Yaşar, özellikle okul önünde araçların kaldırım işgali nedeniyle öğrencilerin ve yayaların kaldırımları kullanamadığını, bunun çözümlenmesi için gerekli kurum kuruluş ve belediye birimleri ile koordineli çözülmesi talimatını verdi. 23 Nisan'ın  Belediye Başkanı Nisanur Yaşar, “Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Sağlam'a bizler için bu kadar önemli ve anlamlı günde kabul edip, böyle bir etkinliğe destek verdiğiniz için öncelikle çok teşekkür ediyorum” dedi.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SILA KARTAL, BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Kocatepe İlk Okulu 4. Sınıf Öğrencisi Sılan Kartal, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın yerine geçti. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Kocatepe İlk Okulu Müdürü İsa Erdal, Sınıf Öğretmeni Celal Kamil Şahin ve 4. Sınıf Öğrencisi Sıla Kartal Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ı makamında ziyaret ettiler. Başkanlık koltuğuna oturan Sıla Kartal’a, Başkan Dündar, tablet hediye verdi. 

DÜNDAR, “GENÇLERİMİZDEN UMUTLUYUZ”

Çocukların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Milli egemenlik çok anlamlı bir kavram ve egemenlik haftası da çok önemli bir tarihtir. Devlet olmanın şartlarından biride insanların yaşadıkları topraklar üzerinde hâkimiyet göstermeleridir. Bu bakımdan devletin kuruluşunda ve devamında adalet ilkesinden sonra en önemli şart egemenlik ve hâkimiyettir. Hâkimiyetin o ülkede yaşayan insanlar tarafından kullanılıyor olması da önemlidir. İlköğretimden itibaren çocuklarımıza milli egemenlik aşılanmalıdır. Çocuklarımızdan ve gençlerimizden umutluyuz.” dedi.  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKCAGÖZ'DEN 23 NİSAN MESAJI

CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Akcagöz mesajında şu ifadelere yer verdi,

''Milli egemenliğimizin, bağımsızlığımızın, laik ve sosyal hukuk devletimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 96. yılının coşku ve heyecanını taşıyoruz. Bu büyük gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilmiştir. Bu özellik, bu anlamlı günü, daha da önemli kılmaktadır. 23 Nisan 1920 tarihi ile birlikte, egemenliğin milletin kendisine ait olduğu, saltanat ya da bir başka zümreye teslim edilemeyecek değerde olduğu tasdik olunmuştur.

Milli egemenlik kavramı içinde her inanç kültüründen ve etnik kökenden insan vardır. Kurtuluş mücadelesi, doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle, topyekûn verilmiş bir savaştır. Bugün için, 23 Nisan 1920 tarihi daha da önem kazanmıştır. İktidar sarhoşluğu içinde bulunan Akp hükümeti, göreve geldiği günden bu ana kadar, sözde milletten yana görüntü sergileyerek, kendisinden olana hürmet göstermiş, kendisinden olmayanı dışlamış ve bu anlamda milli egemenlik kavramını da tarumar etmiştir. Milli egemenlik, millet iradesinin tecellisidir. Ancak bu, baskıcı bir siyaset anlayışı geliştirmek için kullanılamaz. Bu nedenle bugün Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak, bize dayatılmaya çalışılan baskıcı zihniyete sonuna kadar karşı çıkıyoruz. 

23 Nisan tarihi, bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından, çocuklara armağan olarak bırakılmıştır. Çocuklarına bayram armağan eden başka bir lider olmadığı gibi, başka bir ülke de yoktur. Bu, bizim en büyük kıvancımızdır. 23 Nisan 1920 tarihinde açılan ilk meclis, gazi unvanına sahiptir. Savaş kazanan meclistir. Şimdi bu meclis, bir takım unsurlarıyla, Cumhurbaşkanı’nın saltanatını sağlamlaştırmak için çaba harcamaktadır. 

Milletimiz, bundan 96 yıl önce üzerine çöken kara bulutları dağıtmayı nasıl başardı ise, bugün de karşı karşıya kaldığı badireyi, egemenliğini elinden alıp kendisinde toplamayı amaç edinen şer düşünceyi, atlatacak güçtedir. Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, milletimize bu bayramı armağan eden eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz''

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MURZİOĞLU'NDAN 23 NİSAN MESAJI

Gelecek için atılan en güzel tohum

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “23 Nisan Bayramı uluslararası nitelik kazanarak bütün dünya çocuklarını kardeşçe kaynaştıran; daha güzel, savaşsız bir gelecek için atılan en güzel tohumdur” dedi.

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yayınladığı mesajda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihinin; kader birliği yapmış, istiklal ve istikbal mücadelesini elbirliğiyle, gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz Türk milleti için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması ile egemenliğin millete geçtiğini ve Türk toplumunun, demokratik bir ortamda hak ve özgürlükleri kullanabilmenin bilinciyle yeniden şekillendiğini belirten Murzioğlu, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününün yıldönümü 23 Nisan, tarihsel ve toplumsal olarak çok derin anlamlar taşımaktadır. Büyük Atatürk ülkemizin temellerini halkın egemenliği ve demokrasi harcıyla atarak,  aydınlık geleceğin kapılarını açmıştır. Milletinin ferasetine, vicdanına güvenenler her zaman kazanmıştır” diye konuştu. 

Yarınlar çocuklarımızla daha aydınlık olacak

Başkan Murzioğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığının teminatının çocuklar olduğunu her fırsatta dile getiren Ulu Önder Atatürk bu bilinçle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı böylesine önemli bir günü sevgili çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. Ulu Önder Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan etmesi, geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımıza duyduğu sevgi ve güvenin bir göstergesidir. Bizlere emanet edilen; ulusal egemenlik, demokrasi ve laiklik kavramları da çocuklarımızın emin ellerinde geleceğe taşınacaktır. İnanıyoruz ki; yarınların Türkiye’si çocuklarımızla daha aydınlık, daha mutlu, daha gelişmiş ve kalkınmış olacaktır. ‘Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir’ diyen Gazi Mustafa Kemal, bu güzel ve anlamlı günün asıl coşkusunu da gelecekte ona sahip çıkacak olan çocuklarımıza bırakmıştır. 23 Nisan Bayramı, uluslararası nitelik kazanarak bütün dünya çocuklarını kardeşçe kaynaştıran; daha güzel, savaşsız bir gelecek için atılan en güzel tohumdur. Bu duygu ve düşüncelerle; bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği gün, diğer taraftan 'yarının büyükleri, geleceğin garantisi' çocuklarımız için bir şenlik olan 23 Nisan'ı Yüce Türk Milletine hediye eden Ulu Önder Atatürk'e şükran ve minnet duygularımızı bir kez daha yineliyor ve Samsun iş dünyası adına, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın milletimize kutlu olmasını diliyorum.”  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

APAYDIN, “23 NİSAN 1920 HEPİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR GURUR GÜNÜDÜR” 

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, ''23 Nisan 1920, hepimiz için büyük bir gurur günüdür” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle yazılı bir mesaj yayımlayan Apaydın mesajında şunları dile getirdi, “23 Nisan çocukların bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir. 'Geleceğimiz olan çocuklarımızı değişimin gücü, başarının anahtarı olarak görüyor, bütün imkanların çocuklarımız için seferber edilmelidir. Bizler biliyoruz ki mesuliyetlerinin bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen bir nesil yetişmektedir. Bu bizim en büyük kıvancımızdır. 23 Nisan 1920, hepimiz için büyük bir gurur günüdür. Çocukların bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir. TBMM'nin açılışının 96’ıncı yıl dönümünü hep beraber coşkuyla kutluyoruz. Meclisimiz, geride kalan 96 yıllık dönemde ülkemizin her alanda güçlenmesi için önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. Sevgili çocuklar, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum.''

 

----------------------------------------------------------------------

 

Çocuk başkan seçimle geldi..
Atakum ‘çocuklara’ emanet.
 
Atakum Belediyesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında başkanlık koltuğuna oturacak öğrenci, öğrenciler arasında yapılan seçimle belirlendi. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, seçilmiş başkan Esis Ceylan’a koltuğunu devretti.
 
-----------------------
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, Atakum Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak çocuk başkan, gerçekleştirilen seçimle belirlendi. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın başkanlığında belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda projelerini anlatan öğrenciler arasında yapılan oylama sonucu bir öğrenci başkanlık koltuğuna oturdu.
 
Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi tarafından hayata geçirilen ve ilçedeki tüm okulları kapsayan Özge’ler ve Can’lar projesi kapsamında belirlenen öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, Atakum Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmak için seçim yaptı. Atakum Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı başkanlığında toplanan öğrenciler, ilk olarak kendilerini tanıtarak hayata geçirmeyi hedefledikleri projeleri anlattı. Projelerin anlatılmasının ardından öğrenciler kendi aralarından başkanlık görevini yapacak olan arkadaşlarını belirlemek için oy kullandı. Gerçekleştirilen oylamanın ardından Hüseyin Avni Asal İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Esis Ceylan, başkanlığa seçildi.
 
‘BAŞKAN OLACAĞIM..’
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, seçilmiş başkan Esis Ceylan’a koltuğunu devretti. Çiçeği burnunda belediye başkanı Esis Ceylan, ilk iş olarak cadde ve sokaklardaki temizlik durumu hakkında rapor istedi. Ağaçlandırma çalışmalarının hız kazanması ve daha çok yeşil alan oluşturulması yönünde talimat veren Esis Ceylan, “Belediye başkanlığını çok sevdim. Temsili de olsa burada olmak güzel. İleride hedeflerim arasında artık belediye başkanı olmakta var. Seçimde bana oy veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hem benim hem de arkadaşlarımın seçim için hazırladığı projeleri Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya teslim ettik” diye konuştu.
 
‘ÇOCUK BAŞKANIMIZ SEÇİMLE GELDİ’
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında başkanlık koltuğuna oturacak öğrencinin seçilmiş olması için böyle bir program gerçekleştirdiklerini kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günde, her yıl yavrularımıza koltuklarımızı teslim ediyoruz. Bu yıl formatı değiştirelim ve çocuklarımız seçim sonucu başkanlık koltuğuna otursun istedik. Bu anlamda Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi tarafından hayata geçirilen ve ilçedeki tüm okulları kapsayan Özge’ler ve Can’lar projesindeki yavrularımızı meclis salonumuzda buluşturduk. Projelerini, hedeflerini dinledik. Bu doğrultuda kendi aralarından çıkan başkan adaylarını oylayan yavrularımız, bir evladımızı başkan seçti. Biz de seçilmiş başkana koltuğumuzu devrettik” diye konuştu.
 
‘ÇOCUKLAR ACIDAN UZAK BÜYÜSÜN’
Çocukların daha iyi bir Atakum’da yaşaması için dur durak demeden çalıştıklarını ifade eden Başkan Taşçı, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı daha iyi yarınlarla kucaklaştırmak için mücadele ediyoruz. Çalışmalarımız, projelerimiz hep bu doğrultuda. Daha iyi ve daha yaşanılabilir bir Atakum hedefimiz de aynı şekilde, çocuklarımızın daha güzel yarınlara kavuşabilmesi içindir. Bu anlamda tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Ülkemiz başta olmak üzere tüm dünya çocuklarının savaştan, acıdan ve üzüntüden uzak büyümelerini diliyorum. Bu dileğimizin gerçek olması için ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

 

23 NİSAN BAYRAMINI KUTLADILAR
23 NİSAN BAYRAMINI KUTLADILAR
23 NİSAN BAYRAMINI KUTLADILAR
23 NİSAN BAYRAMINI KUTLADILAR
23 NİSAN BAYRAMINI KUTLADILAR
23 NİSAN BAYRAMINI KUTLADILAR
23 NİSAN BAYRAMINI KUTLADILAR
23 NİSAN BAYRAMINI KUTLADILAR
23 NİSAN BAYRAMINI KUTLADILAR

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.