19 Mayıs'a büyük yatırım GÜNCEL
Paylaş

19 Mayıs'a büyük yatırım

Samsun 19 Mayıs ilçesinde 'Samsun 19 Mayıs Kanalizasyon ve Derin Deniz Deşarjı inşaatı temeli Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından atıldı

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 07.11.2013 17:30

Temel atma töreni öncesi Vali Hüseyin Ajmtş yaptığı konuşmasında, “Bugün 19 Mayıs ilçemizde arıtma tesisimizin temel atma töreninde sizlerle birlikteyiz. Sürdürülebilir kalkınma anlayışı içerisinde sağlıklı bir çevrenin yaratılması adına bu tür arıtma tesisleri oldukça önemlidir. Samsun ilinde de şu anda Büyükşehir Belediyemizin arıtma tesisleri inşaatı devam etmektedir. Organize Sanayi Bölgemiz kendi arıtma tesisini yapıyor. 19 Mayıs ilçemizde il merkezimize çok yakın ve çok önemli ilçelerimizden birisidir. Eksik olan bu ihtiyacının giderilmesi adına bu projenin de bu gün temeli atılıyor. Bu atılan temeller geleceğimize daha güvenle bakabilmemize fırsat yaratacak önemli yatırımlar ve hizmetlerdir. Bunlar gibi birçok hizmetler Samsunumuzun birçok ilçelerinde gerçekleştirilmektedir. Ben özellikle bu hizmetlerin ilimize gelmesine katkı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç başta olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar’a ve bakanlar kurulunun bütün üyelerine çok teşekkür ediyorum. bu tesisimizin Samsunumuza ve çevremize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.”dedi.

Törende yaptığı konuşmada yerel yatırımlar hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "İlimizde tamamlanan ve devam eden birçok yatırımlarımız vardır. Hizmete açılan19 Mayıs Gençlik Merkezi faaliyettedir. Dereköy Gençlik Kampımız bütün Türkiye'den gelen gençlerimizi ağırlamaktadır. Gençlerimiz ve geleceğimiz için gerekli yatırımları yapıyoruz. Önümüzdeki Haziran ayından itibaren 80 vilayetin gençleri Nebiyan Dağı'nda sizlerin misafiri olacaklardır. Aldığımız kararlar, bulduğumuz kaynaklar 61. Türkiye Cumhuriyeti'nin yani Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti hükümetinin eseridir. Kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Millet diyor ki, 'İktidarın yanlışları var ama bundan iyisi yok ki. Bu adamların yüzünde nur var. Gece ve gündüz çalışıyorlar. Başbakan 24 saat koşturuyor. Bakanların canını okuyor. Gece gündüz arıyor. Gece 01.00'de ya da 02.00'de arıyor. Durumları ve yatırımları soruyor ve takip ediyor. Bunları herkese anlatmak lazım. İktidara geldiğimiz zaman biz devletin aldığı tüm vergilerin ancak yüzde 18'ni yatırıma harcayabiliyorduk. Geriye kalan, yurt dışından aldığımız borçların ve kredilerin faizlerini ödüyorduk. Şimdi bu vergilerin yüzde 80'ini yatırıma yönlendirdik. IMF'ye borcumuz yok. Borç alan emir alır. Borç aldığımız için bir şey yapamıyorduk. IMF'ye 5 milyon dolar para verelim dedik. Kasamızda 135 milyar dolar var. ‘Dış borç arttı’ diyorlar, artan borç özel sektörün borcudur.

Ülkemizin kalkınması için biz yatırım yapmak zorundayız. Bizim iki ana unsurumuz var. Bir tanesi Allah’ın rızasını almak, ikincisi ise halkımızın duasını almaktır.  Millet bize ne diyorsa biz onu yapacağız. Sizin duanıza ihtiyacımız var. Terörle bizim bir senedir sıkıntımız yok. Öyle diyorlar böyle diyorlar. Bir evladımızın Türk bayrağına sarılı tabutunun gelmemesi dünyaya bedeldir. Ülkeyi kalkındırıp geliştireceğiz. Muhalefette bize eleştiri yapsın, proje getirsin, millete daha iyi hizmet yapacağı itibarını versin de oy alsın. Türkiye'de istikrar var. Dünya Türkiye'yi takip ediyor. Biz artık kalkınmakta olan bir pozisyondayız. Bizim hesabımız pazara kadar değildir. 2023 ve 2071 diyoruz. Biz Türkiye'yi dünya da ilk 10 ekonomiye sokmak için çalışıyoruz."dedi.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Vali Hüseyin Aksoy, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve diğer protokol üyeleri ile birlikte butona basarak 'Samsun 19 Mayıs Kanalizasyon ve Derin Deniz Deşarjı’ inşaatının temelini attı.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.