14. Geleneksel 19 Mayıs Satranç Turnuvası ödül töreni OMÜ de yapıldı GÜNCEL
Paylaş

14. Geleneksel 19 Mayıs Satranç Turnuvası ödül töreni OMÜ de yapıldı

Geleneksel 19 Mayıs Satranç Turnuvası Bahar Kupası nın 14. sü, OMÜ Konukevi Balo Salonu nda düzenlendi. Turnuvanın açılış hamlesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez yaptı

Turnuvanın açılış törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez’in yanı sıra; Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural ve davetliler katıldı.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan OMÜ Satranç Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. İrfan Şaka, “Yarışma ‘07-10 Yaş Genel’, ‘1-14 Yaş Genel’ ve ‘Açık’ olmak üzere üç kategoride yapılmaktadır. Bu yıl çok yoğun katılım talebi ile karşılaştık. Turnuvaya yaşları 7’den 70’e varan toplamda 287 yarışmacı katıldı. Ülkemizin birçok farklı ilinden gelen satranç severleri üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

“Geçtiğimiz sene de satranç turnuvasını açmak, ilk hamleyi yapmak bana nasip olmuştu” diyen Prof. Dr. Halis Ölmez, “Geçen seneden bu seneye giderek katılımın ve rağbetin arttığını iftiharla görüyorum. 14.‘sü yapılan ve artık gelenekselleşen turnuvamız bundan sonraki senelerde de devam edecektir. Üniversite olarak satranç turnuvasına katkı vermeye devam edeceğiz. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Turnuvanın final maçları 11 Mayıs 2014 Pazar günü oynandı. Üç kategoride verilen ödüllerin yanı sıra özel kategori dalında verilen madalyalar da sahiplerini buldu. Madalya ve ödüller OMÜ Vakfı Başkanı Doç. Dr. Muhammed Dervişoğlu ve Sağlık ve Kültür Daire Başkan Yardımcısı Ertuğrul Akan tarafından verildi.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.