“PKK’nın silah bırakması bir aldatmaca”Karamahmutoğlu, hükümetin ekonomi ve işsizlik sorunlarına çözüm aramak yerine ülkeyi PKK ile müzakere sürecine soktuğunu belirterek şu sözleri söyledi:
“PKK’nın silah gömmekten anladığı şey, sınırımıza mayın döşemek oldu. Buna rağmen ‘terör sona erdi’ deniliyor. Irak’ın kuzeyinde kurulan Barzanistan gibi, Suriye’nin kuzeyinde de özerk bir yapılanmanın Türkiye’ye dayatıldığını görüyoruz.”
“Meclis’teki gizlilik demokrasiye aykırı”Karamahmutoğlu, Meclis’te kurulan Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun çalışmalarının 10 yıl boyunca açıklanmayacak olmasına tepki göstererek, bunun parlamenter demokrasiyle bağdaşmadığını dile getirdi.
“Biz Zafer Partisi olarak böyle bir masada olmayız. İYİ Parti’nin komisyonda yer almamasını olumlu buluyoruz” dedi.“Teröristleri serbest bırakarak affa alıştırıyorlar”MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçmişte Abdullah Öcalan’ın mecliste konuşması gerektiği yönündeki çıkışını da hatırlatan Karamahmutoğlu, “Öcalan’ı dinlemekten bahsediyorlar. Oysa Öcalan zaten yargılamalarda konuştu. Bugün dinlenecekse yalnızca yeni suçlarından dolayı ifadesi alınmalıdır. Ancak görüyoruz ki teröristleri parça parça serbest bırakarak toplumu affa alıştırıyorlar” ifadelerini kullandı.Toplantıya yoğun katılımSamsun’da düzenlenen toplantıya Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ülkü Özkaya, GİK üyeleri Ayhan Seyfeli ve Hanna Akyüz, Zafer Partisi Samsun İl Başkanı Av. Alperen Carus, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
“PKK’nın silah gömmekten anladığı şey, sınırımıza mayın döşemek oldu. Buna rağmen ‘terör sona erdi’ deniliyor. Irak’ın kuzeyinde kurulan Barzanistan gibi, Suriye’nin kuzeyinde de özerk bir yapılanmanın Türkiye’ye dayatıldığını görüyoruz.”
“Meclis’teki gizlilik demokrasiye aykırı”Karamahmutoğlu, Meclis’te kurulan Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun çalışmalarının 10 yıl boyunca açıklanmayacak olmasına tepki göstererek, bunun parlamenter demokrasiyle bağdaşmadığını dile getirdi.“Biz Zafer Partisi olarak böyle bir masada olmayız. İYİ Parti’nin komisyonda yer almamasını olumlu buluyoruz” dedi.“Teröristleri serbest bırakarak affa alıştırıyorlar”MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçmişte Abdullah Öcalan’ın mecliste konuşması gerektiği yönündeki çıkışını da hatırlatan Karamahmutoğlu, “Öcalan’ı dinlemekten bahsediyorlar. Oysa Öcalan zaten yargılamalarda konuştu. Bugün dinlenecekse yalnızca yeni suçlarından dolayı ifadesi alınmalıdır. Ancak görüyoruz ki teröristleri parça parça serbest bırakarak toplumu affa alıştırıyorlar” ifadelerini kullandı.Toplantıya yoğun katılımSamsun’da düzenlenen toplantıya Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ülkü Özkaya, GİK üyeleri Ayhan Seyfeli ve Hanna Akyüz, Zafer Partisi Samsun İl Başkanı Av. Alperen Carus, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.







