Doğal Dengeye Zarar Vermeden Mücadele
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çevre dostu yöntemlerle zararlının kışlak alanlarını hedef alarak çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Kullanılmayan binalar, bodrum katları, ahırlar ve odunluklar gibi alanlar tespit edilerek bu bölgelerde düzenli ilaçlama yapılıyor. Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve İl-İlçe Tarım Müdürlükleri iş birliğiyle yürütülen çalışmalarda, feromon tuzaklarından elde edilen veriler doğrultusunda zararlının yoğun olduğu bölgeler öncelikli olarak belirleniyor.
8 İlçede 154 Mahallede İlaçlama Tamamlandı
Kahverengi kokarca zararlısının yoğunluk gösterdiği Terme, Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık, Tekkeköy, Canik, İlkadım ve Ondokuzmayıs ilçelerinde, şimdiye kadar 173 mahalleden 154’ünde ilaçlama işlemleri tamamlandı. Çalışmalarda 16 araç, 16 makine ve 38 kişilik uzman ekip görev alıyor. Kalan 19 mahalledeki çalışmaların mart ayı sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Toplamda 3 bin 425 bina ilaçlanarak zararlının yayılmasının önüne geçildi.
Başkan Doğan: “Tarımın ve Çiftçimizin Yanındayız”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Samsun’umuzun bereketli topraklarını korumak ve çiftçilerimizin ürün kaybını önlemek için yoğun bir mücadele yürütüyoruz. Kahverengi kokarca, bölgemizde tarımı tehdit eden önemli bir unsur. Bizler, tarımın sürdürülebilirliği adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek, çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Samsun’un tarımsal potansiyelini korumak, üreticimizin emeğine sahip çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.